Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum managementu sociální práce (KPG / NPPMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPPMA - Praktikum managementu sociální práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podmínkou pro absolvování předmětu je úspěšné zvládnutí předmětu Obecný managment. Předmět doplňuje Management sociální práce, vytváří prostor pro tréning vybraných managerských metod v oblasti sociální práce.Témata:Praktický nácvik následujících činností: Vytváření organizačních jednotek v souvislosti s dostupností sociálních služeb. Motivace pro práci v sociálním zařízení. Rozhodování v sociální sféře. Kontrola a hodnocení kvality práce s klienty ve státních i nestátních sociálních zařízeních.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni vytvořit projekt vybrané sociální organizace,zakomponovat požadované standardy kvality sociálních služeb.

Literatura

HAVRDOVÁ, Z. Kompetence v praxi sociální práce. Praha, 1999. ISBN 80-902081-8-5.HANNAGAN, T. J. Marketing pro neziskový sektor. Praha, 1996. ISBN 80-85943-07-7.DRUCKER, P. Řízení neziskových organizací. Praha, 1994. ISBN 80-85603-38-1.PLAMÍNEK, J. a kol. Řízení neziskových organizací: první český rádce pro pracovníky v občanských sdruženích, nadacích, obecně prospěšných společnostech, školách, církvích a zdravotnických zařízeních. Praha, 1996. ISBN 80-238-0442-1.PEKOVÁ, J., PILNÝ, J. Veřejná správa a finance veřejného sektoru. Praha, 2002. ISBN 80-86395-21-9.

Požadavky

Analýza fungování managementu konkrétní instituce v sociální oblasti. Kontrola a zhodnocení individuální práce bude provedena před udělením zápočtu

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.