Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Standardy kvality sociální práce (KPG / NPSKV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPSKV - Standardy kvality sociální práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie sociálních služeb a hledání jejich kvality. Definování pojmů (procedurální, personální, provozní standardy, aj.). Cíle a způsoby poskytování služeb. Ochrana práv uživatelů. Jednání se zájemcem o službu. Dohoda o poskytování služby. Plánování a průběh služby. Způsob práce se standardy kvality sociálních služeb definovaných MPSV apod.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají standardy kvality sociálních služeb a jsou schopni tyto standardy aplikovat do praxe.

Literatura

Centrum pro komunitní práci jižní Čechy. Podpora zavádějí standardů kvality sociálních služeb. České Budějovice, 2003. ISBN 80-86902-22-6.MUSIL, L. Standardy kvality a kultura sociálních služeb: jaká napětí mezi politikou sociálních služeb a kulturou práce s klientem v domovech na půl cesty mohou vznikat z hlediska kvality sociálních služeb. Praha, 2003. ISBN 80-239-3093-1.MPSV. Zavádění standardů kvality sociálních služeb do praxe: průvodce poskytovatele. Praha, 2004. ISBN 80-86552-99-3.VAŠŤATKOVÁ, J., VYHNÁLKOVÁ, P. (ed.). . Způsoby evaluace v sociální práci. Olomouc, 2008. ISBN 978-80-7409-017-2.

Požadavky

Zpracování analýzy zadaného standardu kvality sociální práce ve vztahu ke konkrétní zvolené instituci sociální práce ,využitelné pro zařazení do metodiky standardů kvality v dané instituci.Kontrola a zhodnocení individuální práce bude provedena před udělením kolokvia.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.