Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy dialogického jednání (KPG / NPZDJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NPZDJ - Základy dialogického jednání, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Reflexe směřovaná k zážitku ze zkušenosti dialogického jednání. Dialogické jednání, reflexe, uvědomění, psychosomatika. Uvědomování si vlastních schopností pro přirozený projev. Kultivace sebepojetí, podpora osobnostního zrání, zakotvení ve vlastním prožívání. Sebepoznání. Reflexe dosavadního vlastního životního příběhu. Motivace pro práci na seberozvoji. Motivace k budoucí profesi. Způsoby sebeprezentace. Sebereflexe. Metody sebevýchovy a seberozvíjení. Práce s emocemi.

Literatura

Švec, V. Cesty k učitelské profesi a rozvíjení pedagogických dovedností. Brno, 2002. ISBN 80-7315-035-2.Buber, M. Já a ty. Praha, 2005. ISBN 80-7017-020-4.Vy\skočilová, E. Psychosomatický základ veřejného vystupování, jeho studium a výzkum. 2000. ISBN 80-85883-50-3.

Požadavky

využívat dialog a formativní působení hry v profesi vychovatele;naslouchat sobě samým a svým žákům;chápat dialogické jednání s vnitřním partnerem jako jednu z technik sebereflexe;uvědomit si vlastní schopnosti pro přirozený projev;pracovat s vlastní introspekcí;kultivovat vlastní sebepojetí a způsob sebeprezentace.

Garant

PaedDr. Alena Jůvová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Alena Jůvová, Ph.D.