Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná didaktika 2 (KPG / NSOD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NSOD2 - Obecná didaktika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výukové cíle (taxonomie, vlastnosti). Učivo. Učební úlohy (taxonomie, formulace, posouzení souboru učebních úloh, otázka jako učební úloha). Metody a formy výuky podporující aktivitu žáků ve výuce. Pedagogická komunikace. Motivace a kázeň ve výuce. Osobnost učitele, kompetence učitele. Pedagogická diagnostika a hodnocení žáků. Sebereflexe a sebezdokonalování učitele.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni analyzovat proces pedagogického rozhodování a řízení výuky, disponovat elementárními komunikativními dovednostmi pro pedagogickou činnost a diagnostiku. Současně dokáží formulovat didakticky promyšlené výukové cíle, konstruovat a dešifrovat různé typy učebních úloh, analyzovat jednotlivé typy výukových metod, forem a didaktických prostředků.

Literatura

Kolář, Z., Vališová, A. Analýza vyučování. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978-80-247-2857-5.Kolář,Z., Šikulová, R. Hodnocení žáků. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978-80-247-2834-6.Skalková, J. Obecná didaktika: vyučovací proces, učivo a jeho výběr, metody, organizační formy vyučování. Praha: Grada, 2007. KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-253-X.

Požadavky

Aktivita ve výuce, zpracování předmětového portfolia.

Garant

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Iveta Bednaříková, Ph.D.Mgr. Jitka Nábělková, Ph.D.