Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická diagnostika (KPG / NSPDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / NSPDI - Pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogická diagnostika, metody, klasifikace diagnostických metod. Chyby v diagnostice. Pozorování a techniky standardizovaného pozorování. Strukturální rozhovor. Dotazník. Anketa. Anamnéza. Analýza dokumentů. Sociometrie. Autodiagnostika a autoreflexe v profesi. Specifika pedagogické diagnostiky. Diagnostické kompetence učitele. Diagnostika sociálního klimatu třídy a školy. Diagnostika žáka a dospělého v oblasti učení. Diagnostika chování žáka a dospělého. Diagnostika volného času žáka a dospělého. Diagnostika sociálního zázemí žáka a dospělého. Strategie a prog?nóza rozvoje žáka a dospělého. Pedagogická intervence. Kazuistika.

Literatura

JANDERKOVÁ, D. . Pedagogická diagnostika. Brno: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2009. ZELINKOVÁ, O. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program. Praha: Portál, 2011. DITRICH, P. . Pedagogicko ? psychologická diagnostika. Jinočany: H+H, 1993. BEDNÁŘOVÁ, J., ŠMARDOVÁ, V. . Diagnostika dítěte předškolního věku. Brno: Computer Press, 2008. JOHNSON, B., CHRISTENSEN, L. B. Educational research : quantitative, qualitative, and mixed approaches. Thousand Oaks, Calif.: SAGE Publications, 2010. MUSILOVÁ, M. Případová studie jako součást pedagogické praxe. Olomouc: PdF UP , 2003. MUSIL, J. V., MUSILOVÁ, M. . Sociografie - milieusociogram: v sociálně pedagogické a psychologické diagnostice: metodická příručka nejen pro mimoškolní výchovu 3. Olomouc: Psychologická a výchovná poradna, 2008.

Požadavky

Analýza vzorových případových studií a jejich hodnocení. Doplnění vzorové případové studie - na základě anamnézy navrhnout strategie a prognózy daného případu. Vytvoření vlastní případové studie. Zpracování projektu využití případové studie v rámci tezí diplomové práce. Kontrola a zhodnocení individuální práce bude provedena před udělením zápočtu.

Garant

doc. PaedDr. Marcela Musilová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Marcela Musilová, Ph.D.