Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce (KPG / RVSPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / RVSPR - Sociální práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy a teorie. Osobnost sociálního pracovníka. Metody sociální práce - jejich etapizace. Sociální práce s jedincem a se skupinou. Speciální metody sociální práce. Praktický nácvik metod. Sociální a mezinárodní organizace. Sociální práce s komunitou. Metody sociální práce s vybranými skupinami obyvatelstva. Praktický nácvik metod.

Získané způsobilosti

Studenti ovládají základní teoretická východiska sociální práce, jsou schopni aplikovat vybrané metody sociální práce s různými cílovými skupinami, mají přehled o síti sociálních služeb.

Literatura

MATOUŠEK, O. Metoda a řízení sociální práce. Praha, 2003. ISBN 80-7178-548-2.MATOUŠEK, O., KOLÁČKOVÁ, J., KODYMOVÁ, P. Sociální práce v praxi. Praha, 2005. ISBN 80-7367-002-X.MATOUŠEK, O. Základy sociální práce. 1. vyd. Praha, 2001. ISBN 978-80-7367-331-4.NOVOSAD, L. Základy speciálního poradenství. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7367-174-3.

Požadavky

Studenti zpracují esej na téma Vztah sociální práce a sociální pedagogiky v aplikaci na vybranou oblast v rozsahu minimálně 2 normostran.

Garant

Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.