Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (KPG / SZBVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / SZBVY - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sociální pedagogika jako věda, předmět, metody a aktuální otázky sociální pedagogiky, socializace, přirozená a institucionalizovaná prostředí výchovy, sociální deviace, výchova ve volném čase, práva dítěte, multikulturní výchova, problematika stárnutí a stáří v sociální pedagogice.

Získané způsobilosti

Předmět státních závěrečných zkoušek.

Literatura

ŠPIČÁK, J. Prostředí z pohledu sociální pedagogiky . Olomouc: Pedagogická fakulta UP, 1994. HRONCOVÁ, J., HUDECOVÁ, A., MATULAYOVÁ, T. Sociálna pedagogika a sociálna práca. 2. vyd. Banská Bystrica, 2001. ISBN 80-8055-476-5.KLAPILOVÁ, S., KLAPAL, V., NEUMEISTER, P. Vybrané kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc, 2003. ISBN 80-7198-556-2.KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha, 2008. ISBN 978-80-7367-383-3.

Požadavky

Úspěšné složení státní závěrečné zkoušky z předmětu Sociální pedagogika na základě prostudování doporučené literatury aktuálně uvedené na stránkách ÚPSS.

Garant

Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.