Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Asertivní chování (KPG / UASER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / UASER - Asertivní chování, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Asertivita jako strategie jednání. Formy mezilidského chování. Asertivní chování. Asertivní práva. Asertivní dovednost. Taktika účinného jednání s lidmi.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni vysvětlit pojem asertivita, popsat základní styly jednání a formy mezilidského chování. Měli by umět identifikovat asertivní chování, vyjmenovat asertivní práva a analyzovat asertivní dovednosti. Prostřednictvím praktického nácviku by měli nabýt dovednost aplikovat veškeré získané znalosti při jednání s lidmi, využívat asertivní dovednosti, taktiku účinného jednání a diplomacie v každodenním pracovním i osobním životě.

Literatura

NOVÁK, T., POKORNÁ, A. Asertivita jako lék. Praha, 2003. ISBN 80-7179-354-X.CAPPONI, V., NOVÁK, T. Asertivně do života. Praha, 1994. ISBN 80-7169-082-1.KŘIVOHLAVÝ, J. Konflikty mezi lidmi. Praha, 2002. ISBN 80-7178-642-X.PRAŠKOVÁ, H. Proti stresu krok za krokem. Grada Publishing, 2001. ISBN 80-7169-334-0.

Požadavky

Plnění individuálních teoretických i praktických úkolů, samostatná tvůrčí činnost.

Garant

doc. PhDr. Iveta Bednaříková, Ph.D.