Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zájmové a herní činnosti (KPG / W1ZHČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / W1ZHČ - Zájmové a herní činnosti, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení pojmu hry jako činnosti dětí, mládeže i dospělých. Hra a její místo v hierarchii potřeb dítěte. Hra z hlediska pedagogiky a dalších vědních oborů. Hra jako prostředek sebeprožívání a sebepoznání a zároveň poznávání a prožívání světa. Herní a zájmové aktivity jako prostředek rozvoje citové, volní a rozumové složky osobnosti. Hra jako prostředek morální výchovy. Klasifikace her. Hra a věkové zvláštnosti. Funkce hry. Rozdělení a příklady her. Zásady pro vedení her.

Získané způsobilosti

Student získá způsobilost samostatně vést hry v edukačním procesu.

Literatura

MIŠURCOVÁ, V., SEVEROVÁ, M. Děti, hry a umění. Praha, 1997. HOFBAUER, B. Děti, mládež a volný čas. Praha, 2004. PÁVKOVÁ, J. a kol. Pedagogika volného času. Praha, 2002. MIŠURCOVÁ, V., KOBLOVÁ, S. Práva dítěte v dokumentech. Praha, 1998. ZAPLETAL, M. Velká encyklopedie her. Praha, 1995. PAUSEWANGOVÁ, E. 150 her k utváření osobnosti: Pro děti od 3 do 8 let. Praha, 1993.

Požadavky

Zpracování kartotéky her obsahující alespoň patnáct her v různém prostředí.

Garant

Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D.