Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení lidí (KPG / WVELI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / WVELI - Vedení lidí, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Vůdcovství ("leadership") - manažerské styly vedení lidí: seznámení se styly opírajícími se o pravomoc, vliv a chování manažera, osobnostní rysy řídících pracovníků, situační podmínky úspěšného jednání vůdců, optimální formy vůdcovství v prostředí škol.Management a motivace pracovní činnosti: nejvýraznější skupiny motivačních faktorů, peníze jako motivační stimul.Personální management a rozvoj lidských zdrojů: příprava a výběr pracovníků, rozvoj a hodnocení lidských zdrojů, programy odměňování a péčeo zaměstnance.Manažer a jeho životní dráha: plánování životní a profesní dráhy (Career management), sebevýchova a sebeřízení (Self management), plánování času (Time management).

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni vysvětlit témata:Vůdcovství ("leadership") - manažerské styly vedení lidí: seznámení se styly opírajícími se o pravomoc, vliv a chování manažera, osobnostní rysy řídících pracovníků, situační podmínky úspěšného jednání vůdců, optimální formy vůdcovství v prostředí škol.Management a motivace pracovní činnosti: nejvýraznější skupiny motivačních faktorů, peníze jako motivační stimul.Personální management a rozvoj lidských zdrojů: příprava a výběr pracovníků, rozvoj a hodnocení lidských zdrojů, programy odměňování a péče o zaměstnance.Manažer a jeho životní dráha: plánování životní a profesní dráhy (Career management), sebevýchova a sebeřízení (Self management), plánování času (Time management).

Literatura

OBST, Oto. Manažerské minimum pro pedagogické pracovníky. Olomouc: PdF UP., 2012. PRÁŠILOVÁ, Michaela. Vybrané kapitoly ze školského managementu 1. Olomouc: PdF UP., 2012. TICHÁ, Zuzana. Vybrané kapitoly ze školského managementu 3. Oomouc: PdF UP., 2012.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je třeba zpracovat případovou studii.

Garant

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Marcela Musilová, Ph.D.