Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organisational forms of instruction (KPG / XOFIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / XOFIN - Organisational forms of instruction, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj a klasifikace organizačních forem, hromadné a individuální vyučování, systém vzájemného propojování, systémy individualizovaného vyučování, systémy kolektivního vyučování, systém výběrového a diferencovaného vyučování, skupinové vyučování, systém teamového vyučování, programované vyučování, vyučovací formy v alternativním školství, organizační práce učitele v třídně hodinovém systému, distanční vzdělávání jako OF. Základní rysy historických a současných organizačních forem, adekvátnost a správnost jejich volby, souvislost s volbou vyučovacích metod, funkčnost jednotlivých forem pro efektivitu vyučovacího procesu, výhody i nevýhody vyučovacích forem.

Získané způsobilosti

Znalost vyučovacích forem, schopnost jejich volby v souvislosti s volbou vyučovacích metod, posouzení funkčnosti jednotlivých forem pro efektivitu vyčovacího procesu, definovat výhody i nevýhody vyučovacích forem

Literatura

HARGRAVES, E., A. Four Ages of Professoinalism and Professionaism Learning. Teaching and Teacher Education. 2000, r.6, č.2, s.151-182. 2000. CLARK, L. N., STARR, J. S. Secondary and modele school teaching methods. London: Macmillan Publishing, 1996. LIEBERMAN, A. Teacher Leadership. Kalifornia: Jossey-Bass, 2004.

Požadavky

Znalost organizačních forem jejich použití, historický vývoj a analogie se současnou školskou praxí.

Garant

doc. PhDr. Michaela Prášilová, Ph.D.