Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Členství České republiky v EU II. (KPO / ČEU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / ČEU2 - Členství České republiky v EU II., Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Regionální a strukturální politika EU v letech 1999-2006, zapojení ČR do ní (včetně předvstupní pomoci)Regionální a strukturální politika EU v letech 2007-13, dopad na ČR a charakteristika programových dokumentů a operačních programůSeznámení se tvorbou projektů- analýza SWOT, rámec logických vazeb (včetně ukázek reálně provedených projektů)Příprava reálného projektu studenty v seminářích ve skupinách, představení a konzultace pokroku přípravy mezi skupinami navzájemEvropská byrokracie- mýtus či skutečnost?Pracovní příležitosti v evropských institucích, možnosti stážíVzájemné uznávání kvalifikací a vzdělání v EU, poskytování právních služeb v EUZapojení ČR do eurozóny- hrozby a příležitosti, program pro vstupČR v EU- jaká je naše současná evropská politika?

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k práci s projekty v oblasti strukturálních fondů a jiných praktických otázek spojených se členstvím v EU.

Literatura

Vilamová, Š. Čerpáme finanční zdroje Evropské unie : praktický průvodce. Grada, Praha, 2005. Evans, A. EU Regional Policy. Richmond Law, London, 2005. Chvojková, A. a kol. Finanční prostředky strukturálních fondů EU v programovacím období 2007-2013. IREAS, Praha, 2006. Marek, D., Kantor, T. Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie. Brno: Společnost pro odbornou literaturu - Barrister & Principal, 2007. ISBN 978-80-87029-13-8.

Požadavky

Podmínkou pro získání kolokvia je účast na seminářích, přednesení referátu a podíl na skupinovém vypracování modelového projektu z oblasti strukturálních fondů.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. PhDr. Robert Zbíral, Ph.D.