Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomická integrace Evropské unie (KPO / EKIEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / EKIEU - Ekonomická integrace Evropské unie, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Přehled hlavních ekonomických konceptůRegionalismus a světová ekonomická integraceJednotný trhZemědělská politikaRozpočtová politikaDaňová politikaEnvironmentální politikaPolitika hospodářské soutěžeObchodní politikaMěnová politikaOčekávané hospodářské dopady budoucích rozšíření (Balkán, Turecko)

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné jako základ pro absolvování specializovaných předmětů s tématikou evropské integrace.

Literatura

Literatura bude dodána formou readeru. Studenti by měli pravidelně sledovat zprávy četbou The Economist, Financial Times, týdeníků Euro a Ekonom a Hospodářských novin. Readings will be provided in the form of a reader. Students are also expected to regularly follow the news, in English mainly by reading The Economist and Financial Times, in Czech by reading weekly magazines Euro and Ekonom and Hospodarske noviny.

Požadavky

Podmínkou pro získání zápočtu a zkoušky je pravidelné odevzdání týdenních cvičení a napsání závěrečného testu.

Garant

Mgr. Lucie Tungul, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie Tungul, Ph.D.