Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní organizace (KPO / MO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / MO - Mezinárodní organizace, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata :Historie mezinárodních organizacíKlasifikace a funkce mezinárodních organizacíMezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace a nadnárodní korporaceOSNRole OSN v zajištění světové bezpečnostiMezinárodní organizace a zbraně hromadného ničeníMezinárodní organizace a světový obchod: Světová obchodní organizaceMezinárodní organizace a rozvoj: Mezinárodní měnový fond a Světová bankaRegionální organizace: EvropaRegionální organizace: Arabský světRegionální organizace: Latinská AmerikaRegionální organizace: AfrikaRegionální organizace: Asie

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické a praktické znalosti z oblasti studia mezinárodních organizací. Posílí si také svoje analytické schopnosti.

Literatura

Rittberger, V., Zangl, B. International Organization. Polity, Politics and Policies. New York, Palgrave Macmillan, 2006. Pease, K., Kate, S. International Organizations. Perspectives on Governance in the Twenty-First Century. New Jersey, Pearson Prentice Hall, 2008. Baňouch, H., Fedorko, M. Mezinárodní organizace. MU, Brno, 2001. Waisová, Š. Mezinárodní organizace a režimy. A. Čeněk, Plzeň, 2008. Weiss, T. G., & Daws, S. The Oxford handbook on the United Nations. Oxford: Oxford University Press, 2008. ISBN 9780199560103.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích ve stanoveném rozsahu, aktivní práce v seminářích a absolvování závěrečného písemného testu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

Mgr. Petra Měšťánková, Ph.D.