Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komparace politických systémů (KPO / NKPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / NKPSY - Komparace politických systémů, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Politický systém skandinávských zemíPolitický systém BeneluxuPolitický systém Velké BritániePolitický systém ItáliePolitický systém FranciePolitický systém NěmeckaTémata seminářů:Stranický a volební systém Dánska a ŠvédskaStranický a volební systém Belgie a NizozemíStranický a volební systém Velké Británie a IrskaStranický a volební systém Itálie a ŠpanělskaStranický a volební systém Francie a ŠvýcarskaStranický a volební systém Německa a Rakouska

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět budou schopni uplatnit teoretické vědomosti v praktických případech. Rozšíří si také znalosti v oblasti politických systémů a posílí si analytické schopnosti.

Literatura

Dvořáková, V. a kol. Komparace politických systémů I. Základní modely demokratických systémů. Praha: Oeconomica, 2008. ISBN 80-245-0964-4.Říchová, B. a kol. Komparace politických systémů II. Západoevropské politické systémy. Praha: VŠE, Fakulta mezinárodních vztahů, 2009. Perrotino, M. Francouzský politický systém. Sociologické nakladatelství, Praha, 2005. Rovná, L. Kdo vládne Británii?. SLON, Praha, 2004. Strmiska, M. a kol. Politické strany moderní Evropy. Portál, Praha, 2005. Fiala, V. Politický systém skndinávských zemí. Moneta, Olomouc, 2002. Hancock, D. Politics in Europe. CQ Press, Washington, 2007. Kunc, J. Stranické systémy v re/konstrukci: Belgie, Itálie, Španělsko, Československo, Česká repubika. SLON, Praha, 2000.

Požadavky

Pro získání zápočtu a zkoušky je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře, aktivní práce v seminářích a absolvování závěrečného písemného testu.

Garant

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.Mgr. Petra Měšťánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.