Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní organizace (KPO / NMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / NMO - Mezinárodní organizace, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata :Základní pojmy, historie mezinárodních organizacíTeoretické přístupy k roli MO v mezinárodních vztazíchKlasifikace a funkce MO, jejich struktura a rozhodovací mechanismyMezinárodní nevládní organizaceMO a mezinárodní bezpečnostMO a světový obchodMO a rozvojRegionální organizace: EvropaRegionální organizace: Arabský světRegionální organizace: Latinská AmerikaRegionální organizace: AfrikaRegionální organizace: Asie

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické a praktické znalosti z oblasti studia mezinárodních organizací. Posílí si také svoje analytické schopnosti.

Literatura

Viz v sylabu u jednotlivých přednášek. Rittberger, V., Zangl, B. International Organization. Polity, Politics and Policies. New York, Palgrave Macmillan, 2006. Pease, K., Kate, S. International Organizations. Perspectives on Governance in the Twenty-First Century. New Jersey, Pearson Prentice Hall, 2008. Baňouch, H., Fedorko, M. Mezinárodní organizace. MU, Brno, 2001. Waisová, Š. Mezinárodní organizace a režimy. A. Čeněk, Plzeň, 2008.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytná účast na seminářích ve stanoveném rozsahu, aktivní práce v seminářích a absolvování závěrečného písemného testu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

Mgr. Petra Měšťánková, Ph.D.