Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie pro právníky (KPO / NPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / NPSY - Psychologie pro právníky, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Vybrané kapitoly z dějin psychologieVybrané kapitoly z obecné psychologieVybrané kapitoly z psychologie osobnostiVybrané kapitoly ze sociální psychologieVybrané kapitoly z psychopatologiePřehled psychoterapeutických směrů a metodPartnerské vztahySexuální psychologieVybrané kapitoly z forenzní psychologiePachatel trestného činuPsychologie obětiPsychologické aspekty vybraných deliktůVýslech a výpověď, věrohodnost výpovědiPsychologické profilováníPsychologie soudního řízeníPenitenciární a postpenitenciární psychologieInterdisciplinární psychologické aplikace

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti nejen z teoretických psychologických disciplín, ale osvojí se také vědomosti z široké oblasti klinické psychologie a získají znalosti z forenzních psychologických disciplín.

Literatura

NAKONEČNÝ, M. Encyklopedie obecné psychologie. Praha : Academia, 1997. ISBN 80-200-0625-7.Čírtková, L. Forenzní psychologie. A. Čeněk, Plzeň, 2004. Houbová, D. a kol. Psychologie pro právníky. MU, Brno, 1998. Nakonečný, M. Základy psychologie osobnosti. Academia, Praha, 1993. Hlavinka, P. Daseinsanalýza. Setkání filozofie s psychoterapií. UP, Olomouc, 2001. Perls, F. Gestalt terapie doslova. Votobia, olomouc, 1996. Kratochvíl, S. Manželská terapie. 4., rozš. vyd. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7367-048-8.Čech, J. Úvod do policajnej psychológie. Akadémia PZ, Bratislava, 1998. Čech, J. Vyjednávanie a branie rukojemníka. Akadémia PZ, Bratislava, 2000. Kratochvíl, S. Základy psychoterapie. 6., aktualiz. vyd. Praha: Portál, 2012. ISBN 978-80-262-0302-5.

Požadavky

Pro získání zkoušky je nutné úspěšné absolvování písemného testu.

Garant

doc. PhDr. Pavel Hlavinka, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Hlavinka, Ph.D.