Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politický systém ČR (KPO / POLSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / POLSY - Politický systém ČR, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Komunistický režim a přechod k demokracii v ČeskoslovenskuÚstavní systémStranický systémVolební systém, volební inženýrství a volební kampaněZájmové a nátlakové skupinyZahraniční a bezpečnostní politika ČRSemináře:Rozpad ČSFR a jeho důsledky; Vyrovnání se s minulostíKonfliktní linie politického systémuPolitické strany v ČRAnalýza voleb do Parlamentu ČR po r. 2000Občanská společnost a politická kultura v ČRZahraničně-politické vztahy ČR s hlavními partnery

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět budou schopni uplatnit teoretické vědomosti v praktických případech. Rozšíří si také znalosti v oblasti politického systému ČR a posílí si analytické schopnosti.

Literatura

Vodička, K., Cabada, L. Politický systém České republiky: historie a současnost. Praha: Portál, 2007. ISBN 80-7178-718-3.Cabada, L., Šanc, D. Český stranický systém ve 20. století. Plzeň: Aleš Čeněk, 2005. Müller, K. Češi a občanská společnost. Pojem, problémy, východiska. Praha: Triton, 2002. Klíma, M. Kvalita demokracie v České republice a volební inženýrství. Praha: RADIX, 2001. Mansfeldová, Z., Kroupa, A. Participace a zájmové organizace v České republice. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. Balík, S. a kol. Politický systém českých zemí 1848-1989. Brno: Masarykova univerzita, 2007. Novák, M., Lebeda, T. Volební a stranické systémy. ČR v mezinárodním srovnání. Plzeň: Aleš Čeněk, 2004. Pick, O., Handl, V. Zahraniční politika České republiky 1993-2004: úspěchy, problémy a perspektivy. Praha: Ústav mezinárodních vztahů, 2004.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí zkoušky.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.Mgr. Petra Měšťánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.