Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká republika v procesu evrop. integr. (KPO / SZZ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / SZZ3 - Česká republika v procesu evrop. integr., Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předměty jsou poznatky týkající se dopadů členství v EU na ČR, definice českých národních zájmů v EU, formování a prosazování politiky ČR vůči EU a projektové přípravy tzv. evropských projektů.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu studenti získají způsobilost do hloubky se orientovat ve výše uvedených oblastech souvisejících zejména s postavením ČR v EU a dopady členství na tuto zemi (včetně důrazu na tzv. projekty financované z EU) a tyto poznatky aplikovat v praktických situacích ve státní správě, soukromém či neziskovém sektoru.

Literatura

Vilamová, Š. Čerpáme finanční zdroje Evropské unie : praktický průvodce. Grada, Praha, 2005. Marek, D., Baun, M. Česká republika a Evropská unie. Brno: Barrister a Principal, 2009. Had, M. Česká republika v Evropské unii: členství, přínosy, výzvy. Praha: ČII. Dostupné na http://www.euroskop.cz/gallery/4/1328-cii_publikace.pdf. Praha, ČII., 2005. Telička, P., Barták, K. Kterak jsme vstupovali. Paseka, Praha, 2003. Marek, D. Od Moskvy k Bruselu. Brno: Barrister a Principal., 2006. Marek, D., Kantor, T. Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské Unie. Společnost pro odbornou literaturu - Barrister & Principal, 2009.

Požadavky

Absolvování je podmíněno v prokázání znalostí a orientaci ve výše uvedených oblastech. Absolvování předmětu je nezbytným předpokladem pro složení státní závěrečné zkoušky a pro ukončení studia v oboru Evropská studia se zaměřením na evropské právo.

Garant

JUDr. PhDr. Robert Zbíral, Ph.D.