Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do práva (KPO / ÚČP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / ÚČP - Úvod do práva, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Soukromé a veřejné právo, právní systém ČR (Osina)2. Občanské právo hmotné (Hrušáková)3. Občanské právo procesní (Šínová)4. Tresní právo hmotné (Jelínek)5. Trestní právo procesní (Ščerba)6. Správní právo hmotné (Sládeček)7. Správní právo procesní (Dienstbier)8. Pracovní právo (Šimečková)9. Obchodní právo (Lochmanová)10. Finanční právo (Papoušková)11. Právo sociálního zabezpečení (Halířová)

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické znalosti.

Literatura

Varvařovský, P. Základy práva: O právu, státě a moci. ASPI, Praha, 2004. Spirit, M. Základy práva pro neprávníky. Aleš Čeněk, Plzeň, 2008. Janků, M. a kol. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. Praha, C.H.Beck, 2006. Šíma, A., Suk, M. Základy práva pro střední a vyšší odborné školy. C. H. Beck, Praha, 2008.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. PhDr. Robert Zbíral, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ing. Filip Dienstbier, Ph.D.JUDr. Gabriela Halířová, Ph.D.prof. JUDr. Milana Hrušáková, CSc.prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc.doc. JUDr. Ludmila Lochmanová, Ph.D.JUDr. Petr Osina, Ph.D.JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D.prof. JUDr. Vladimír Sládeček, DrSc.JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.JUDr. Mgr. Eva Šimečková, Ph.D.JUDr. PhDr. Robert Zbíral, Ph.D.