Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vědecká propedeutika (KPO / VP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / VP - Vědecká propedeutika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Vědecká tvořivost a poznání; vědecká metodologie a obecné vědecké metodyVědecké myšlenky, vědecký poznatek, vědecká práva; vědecká infrastruktura; předmět a metody právní vědyVědecká morálka, vědecká soutěž; vědní politikaTechnika vědecké práceFormální a obsahové náležitosti kvalifikačních prací - všeobecněFormální a obsahové náležitosti právnických kvalifikačních prací; zveřejňování prací a posudků; právně metodologická východiska, právní argumentace, obsahová struktura; metodika hodnocení

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají základní teoreticko-metodologické znalosti z oblasti vědeckého výzkumu.

Literatura

Šanderová, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky. Praha: SLON, 2005. ISBN 80-86429-40-7.Čmejrková, S.-Daneš, F.-Světlá, J. Jak napsat odborný text. Praha, Leda, 1999. Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha, Academia, 1999. Filka, J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno: Knihař, 2002. ISBN 80-86292-05-3.Vymětal, J.-Váchová, M. Úvod do studia odborné literatury. Praha, Orac, 2000. Knapp, V. Vědecká propedeutika pro právníky. Praha, Eurolex - 3. přepracované vydání, 2003. Michalík, P.-Roub, Z. - Vrbík, V. Zpracování diplomové a bakalářské práce na počítači. Plzeň, ZČU, 2006.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytné zpracování písemné práce.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.prof. JUDr. Ivo Telec, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.