Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do biologie I (KPŘ / AKB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / AKB1 - Úvod do biologie I, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled biologických oborů. Charakteristika živých soustav. Vybrané kapitoly z buněčné biologie. Stavba těla rostlin a živočichů. Hlavní taxonomické kategorie organismů. Základní přehled systému živé přírody. Organizmy ve vztahu k prostředí.

Získané způsobilosti

Student bude schopen charakterizovat živé soustavy. Popíše vnitřní a vnější stavbu rostlin a živočichů. Získá přehled o systematickém členění rostlin a živočichů. Vysvětlí význam živých organismů v přírodě.

Literatura

Jelínek, J., Zicháček, V. Biologie pro gymnázia. Nakladatelství Olomouc, 2004. Závodská, R. Biologie buněk. Praha: Scientia, 2006. Kincl, L. a kol. Biologie rostlin. Praha: Fortuna, 2000. Smrž,J. a kol. Biologie živočichů. Praha: Fortuna, 2004.

Požadavky

Práce s PC, připojení k internetu.Účast na konzultacích, kde jsou přednášena vybraná témata. Další získávání poznatků se uskutečňuje řízeným samostudiem dle studijní literatury.

Garant

RNDr. Olga Vránová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kristýna JanišováRNDr. Olga Vránová, Ph.D.Mgr. Kristýna JanišováRNDr. Olga Vránová, Ph.D.