Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do biologie I (KPŘ / AUB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / AUB1 - Úvod do biologie I, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled biologických oborů. Charakteristika živých soustav. Vybrané kapitoly z buněčné biologie. Stavba těla rostlin a živočichů. Hlavní taxonomické kategorie organismů. Základní přehled systému živé přírody. Organizmy ve vztahu k prostředí.

Získané způsobilosti

Student bude schopen charakterizovat živé soustavy. Popíše vnitřní a vnější stavbu rostlin a živočichů. Získá přehled o systematickém členění rostlin a živočichů. Vysvětlí význam živých organismů v přírodě.

Literatura

Jelínek, J., Zicháček, V. Biologie pro gymnázia. Nakladatelství Olomouc, 2004. Závodská, R. Biologie buněk. Praha: Scientia, 2006. Kincl, L. a kol. Biologie rostlin. Praha: Fortuna, 2000. Smrž, J. a kol. Biologie živočichů. Praha: Fortuna, 2004.

Požadavky

Znalosti v rozsahu základ. studijní literatury a přednášek.

Vyučující

RNDr. Martin Jáč, Ph.D.Mgr. Kristýna Janišovádoc. RNDr. Jitka Málková, CSc.RNDr. Martin Jáč, Ph.D.Mgr. Kristýna Janišovádoc. RNDr. Jitka Málková, CSc.