Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná botanika základy fyz.rostlin (KPŘ / BOBFE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / BOBFE - Obecná botanika základy fyz.rostlin, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení botaniky na hlavní obory a její postavení v biologických vědách. Stavba a funkce rostlinné buňky a pletiv. Anatomie, morfologie a funkce vegetativních a reprodukčních orgánů. Fyziologie fotosyntézy, dýchání, růstu. Vodní provoz a minerální výživa rostlin.

Získané způsobilosti

Student bude schopen rozlišit a popsat hlavní typy pletiv, vnitřní a vnější stavbu rostlinných orgánů. Vysvětlí funkci orgánů. Pochopí význam základních fyziologických procesů v životě rostliny.

Literatura

Kincl, L. a kol. Biologie rostlin. Praha: Fortuna, 2000. Jurčák, J. Základní praktikum z botanické mikrotechniky a rostlinné anatomie. Olomouc: UP, 2002. Slavíková, Z. Morfologie rostlin. Praha: Karolinum, 2002. Kincl, M., Krpeš, J. Základy fyziologie rostlin. Ostrava: Montanex, 2001.

Požadavky

Znalosti v rozsahu základ. studijní literatury a přednášek.

Garant

RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.RNDr. Olga Vránová, Ph.D.RNDr. Olga Vránová, Ph.D.