Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba a udržování přírodovědných sbírek (KPŘ / JTPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / JTPS - Tvorba a udržování přírodovědných sbírek, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní témata:sběr a preparace hlavních skupin rostlin a hubtypy botanických sbírekskládání herbářového materiálu a jeho ochrana, významné sbírkysběr a preparace hlavních skupin bezobratlých a obratlovcůtypy zoologických sbírekmetody sběru geologického, mineralogického a paleontologického materiáluzásady péče o sbírky neživé přírody

Získané způsobilosti

Získané znalosti mohou být využity ve vlastní edukační činnosti.

Literatura

CARTER,M., WALKER, A.K. (1999). Care and Conservation of Natural History Collections. London. RYBECKÝ, M. (1983). Príručka pre preparátora. Bratislava. KŘÍSA, B., PRÁŠIL, K. (1994). Sběr, preparace a konzervace rostlinného materiálu. Praha. WINKLER, J.R. (1974). Sbíráme hmyz a zakládáme entomologickou sbírku. Prah.

Požadavky

Seminární práce na dílčí téma týkající se metod sběru a preparace naturfaktů

Garant

prof. Ing. Milada Bocáková, Ph.D.Mgr. Petra Šobáňová, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Milada Bocáková, Ph.D.doc. Ing. Šárka Hladilová, CSc.RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.Mgr. Martin paclíkMgr. Jana Štěpánková, Ph.D.