Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná botanika a fyziologie rostlin (KPŘ / KOBF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / KOBF - Obecná botanika a fyziologie rostlin, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení botaniky na hlavní obory a její postavení v biologických vědách. Stavba a funkce rostlinné buňky a pletiv. Anatomie, morfologie a funkce vegetativních a reprodukčních orgánů. Fyziologie fotosyntézy, dýchání, růstu. Vodní provoz a minerální výživa rostlin.

Získané způsobilosti

Student bude schopen rozlišit a popsat hlavní typy pletiv, vnitřní a vnější stavbu rostlinných orgánů. Vysvětlí funkci orgánů. Pochopí význam základních fyziologických procesů v životě rostliny.

Literatura

KINCL, L. - KINCL, M. - JAKRLOVÁ, J. Biologie rostlin. Praha: Fortuna, 1999. 112 s. SLAVÍKOVÁ, Z. Morfologie rostlin. Praha: Karolinum, 2002. KINCL, M., KRPEŠ, J. Základy fyziologie rostlin. Ostrava: Montanex, 2001.

Požadavky

Práce s PC, připojení k internetu.Účast na konzultacích, kde jsou přednášena vybraná témata. Další získávání poznatků se uskutečňuje řízeným samostudiem dle studijní literatury.

Garant

doc. RNDr. Libuše Hrabí, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Libuše Hrabí, Ph.D.RNDr. Olga Vránová, Ph.D.doc. RNDr. Libuše Hrabí, Ph.D.Mgr. Jitka Kopecká, PhD.RNDr. Olga Vránová, Ph.D.