Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyšší rostliny II (KPŘ / KVYII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / KVYII - Vyšší rostliny II, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracovní metody systematické botaniky. Současné názory na vývoj vyšších rostlin. Přehled třídění vyšších rostlin, vývojově původní a odvozené znaky. Systém rostlin s akcentem na středoevropskou květenu. Mechorosty, kapraďorosty, semenné rostliny, nahosemenné (vývojové stupně). Přehled vybraných druhů a skupin. Jejich hospodářský význam.

Literatura

Novák, F.A. Vyšší rostliny 1, 2. ČSAV, Praha, 1972.

Požadavky

Vzdělávání se uskutečňuje třemi formami: konzultace na fakultě s vyučujícím, konzultace s vyučujícím elektronickou poštou a formou samostudia včetně vypracování samostatné seminární práce na zvolené téma.Konzultace s vyučujícím mají charakter semináře a tutoriálu. Pro studenty je účast na konzultacích povinná. Na konzultacích je studentům doporučena další literatura a prameny k samostudiu, a zpracování seminární práce. Na konzultacích tyto práce studenti prezentují.Elektronickou poštou konzultují studenti s vyučujícím průběh zpracování seminární práce, další literární zdroje a studijní materiály k samostudiu.

Garant

RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.RNDr. Zbyněk Hradílek, Ph.D.