Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geologický vývoj přírody pro učitele (KPŘ / MGEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPŘ / MGEV - Geologický vývoj přírody pro učitele, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vznik a vývoj kontinentů a oceánů, desková tektonika, základy stratigrafie (určování geologického stáří hornin, stratigrafické jednotky). Geologická minulost Země a vývoj života v jednotlivých geologických obdobích. Základy paleobiogeografie a paleoekologie. Významné horninotvorné organismy. Přehled geologického vývoje Evropy a České republiky. Možnosti využití poznatků o geologickém vývoji přírody v teoretické i praktické výuce na ZŠ.

Získané způsobilosti

Studenti by měli mít obecný přehled o vývoji Země a života na ní v geologické minulosti a o regionální geologii České republiky.

Literatura

KALVODA, J. - BÁBEK, O. - BRZOBOHATÝ, R. Historická geologie. 2. vyd. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 2002. 199 s. ZIMÁK, J. - DEMEK, J. - JANOŠKA, M. - PEK, I. - ZAPLETAL, J. Průvodce ke geologickým cvičením. Střední a severní Morava, Slezsko. 1. vyd. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1995. 74 s. Chlupáč, I. et al. Geologická minulost České republiky. Praha: Academia, 2002. ISBN 8020009140.Zimák, J. a kol. Průvodce ke geologickým exkurzím. Morava střední a jižní část. Olomouc, 1997.

Požadavky

Znalosti v rozsahu základní studijní literatury,přednášek a cvičení.

Garant

doc. Ing. Šárka Hladilová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Šárka Hladilová, CSc.Mgr. Jitka Kopecká, PhD.doc. Ing. Ivo Machar, Ph.D.doc. Ing. Šárka Hladilová, CSc.Mgr. Jitka Kopecká, PhD.