Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interakční komunikační výcvik (KPS / NKIKV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / NKIKV - Interakční komunikační výcvik, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problematika komunikace je významná jak v psychoterapii,tak v běžném životě. Obsahem výcviku bude sebezkušenost v kreativním využití a uplatnění nejrůznějších komunikačních dovedností a asertivního jednání, verbálních a nonverbálních technik v sebepoznání i interpersonální komunikaci, důraz bude kladen také na mimoslovní komunikaci a uvědomování si jejího významu.

Získané způsobilosti

Student bude způsobilý vysvětlení pojmů a definic z oblasti psychologie.

Literatura

VIERS, D. (2011). Aktivity pro skupinovou psychoterapii. Praha: Portál. SLAMĚNÍK, I., VÝROST, J. (2001). Aplikovaná sociální psychologie III. Praha: Grada Publishing. KOLAŘÍK, M. (2013). Interakční psychologický výcvik. Praha: Grada Publishing. VALIŠOVÁ, A. Komunikace a vzájemné porozumění. Praha : Grada, 2005. ISBN 80-247-0842-6.Plaňava, I. Průvodce mezilidskou komunikací. Praha : Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0858-2.VYBÍRAL, Z. Psychologie komunikace. Praha : Portál, 2005. ISBN 80-7367-387-1.COREY, G a kol. (2006). Techniky a přístupy ve skupinové psychoterapii. Praha: Portál.

Požadavky

Studium literatury, aktivní účast na seminářích, vypracování úkolů dle požadavků vyučujícího.

Garant

PhDr. Leona Němcová

Vyučující

PhDr. Leona Němcová