Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Monitor.,evaluace,autoeval.vých.por. (KPS / WVMON)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / WVMON - Monitor.,evaluace,autoeval.vých.por., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Monitorování a evaluace a autoevaluace výchovného poradenství je určen pro seznámení studentů se základy evaluace. Studenti by na základě výuky v tomto kurzu měli získat znalosti o jednotlivých fázích evaluačního procesu a jeho specifikách v oblasti pedagogiky a psychologie. Předmět je zaměřen na kvantitativní i kvalitativní metody evaluace. Studenti by po jeho absolvování měli být schopni navrhnout a realizovat evaluační projekt se všemi náležitostmi, tj. orientovat se v teoretických pramenech, formulovat problém, otázky a hypotézy, zvolit adekvátní výzkumný design, vybrat vzorek z populace, určit vhodné metody pro sběr a posléze i analýzu dat a v neposlední řadě také kriticky zhodnotit výsledky evaluace a napsat evaluační zprávu. Předmět by měl pomoci studentům při úspěšném zvládnutí jejich povolání coby výchovných poradců na školách.

Literatura

DISMAN, M. Jak se dělá sociologická znalost. Praha, 1996. ISBN 80-7184-141-2.Miovský, M. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha, 2006. ISBN 80-247-1362-4.Hendl, J. Kvalitativní výzkum: základní metody a aplikace. Praha: Portál, 2005. ISBN 8073670402.

Požadavky

Studium literatury, aktivní účast na seminářích, vypracování úkolů dle požadavků vyučujícího.

Garant

PhDr. Jana Kvintová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jana Kvintová, Ph.D.