Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Osobnost vých.poradce-specifika role 2 (KPS / WVOS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / WVOS2 - Osobnost vých.poradce-specifika role 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úloha výchovného poradce ve školním prostředí. Vymezení etiky práce výchovného poradce. Etický kodex poradenského pracovníka ve školství. Ambivalentnost role učitele-výchovného poradce a možná úskalí výkonu jeho funkce. Spolupráce výchovného poradce s vedením školy a s pedagogickým sborem. Vymezení standardních činností výchovného poradce. Poradenské činnosti, metodické a informační činnosti. Vedení dokumentace výchovného poradce. Rozdílnost úlohy výchovného poradce ve škole běžné a ve škole určené pro žáky se zdravotním postižením.

Získané způsobilosti

Absolventi získají předpoklady ke kvalifikované aplikaci poznatků ve své poradenské praxi.

Literatura

Gabura, J. Pružinská, J. Poradenský proces. Praha: Slon, 1995. ISBN 80-85850-10-9.VÁGNEROVÁ, M. Školní poradenská psychologie pro pedagogy. Praha : Karolinum, 2005. ISBN 80-246-1074-4.KOLEKTIV. Výchovné poradenství. Praha, 2009. ISBN 978-80-7357-498-5.

Požadavky

Studium literatury, aktivní účast na seminářích, vypracování úkolů dle požadavků vyučujícího.

Garant

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.