Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologické aspekty zvládání nároků (KPS / XPAZN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / XPAZN - Psychologické aspekty zvládání nároků, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientace v základních pojmech, postihnutí příčin, projevů a důsledků psychické zátěže z pohledu žáka i učitele. (Blíže viz teze uvedené v anotaci)

Získané způsobilosti

Student bude schopen:vyvodit závěry pro zvyšování odolnosti vůči zátěži a kompetence k zvládání stresu zhodnotit základní trendy vědeckého výzkumu v oblasti školní zátěže žáků I učitelů u nás a v zahraničí,implementovat získané poznatky v konstrukci výzkumného projektu disertační práce a interpretaci získaných dat.

Literatura

WEIST, M. D., EVANS, S. W., LEVER, N. A. Handbook of School Mental Health : Advancing Practice and Research. New York , 2007. HAVLÍNOVÁ, M. a kol. Program podpory zdraví ve škole. Praha : Portál, 1998. ISBN 80-7178-263-7.KEBZA, V. Psychosociální determinanty zdraví 80-200-1307-5. Praha : Academia, 2005. ISBN 80-200-1307-5.URBANOVSKÁ, E. Škola, stres a adolescenti. Olomouc, 2010. ISBN 978-80-244-2561-0.

Požadavky

Studium literatury, aktivní účast na seminářích, vypracování úkolů dle požadavků vyučujícího.

Garant

PhDr. Soňa Lemrová, Ph.D.