Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychological aspects of school requirem (KPS / XPSAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / XPSAR - Psychological aspects of school requirem, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientace v základních pojmech, postihnutí příčin, projevů a důsledků psychické zátěže z pohledu žáka i učitele. (Blíže viz teze uvedené v anotaci)

Získané způsobilosti

Student bude schopen:vyvodit závěry pro zvyšování odolnosti vůči zátěži a kompetence k zvládání stresu zhodnotit základní trendy vědeckého výzkumu v oblasti školní zátěže žáků I učitelů u nás a v zahraničí,implementovat získané poznatky v konstrukci výzkumného projektu disertační práce a interpretaci získaných dat.

Literatura

WEIST, M. D., EVANS, S. W., LEVER, N. A. Handbook of School Mental Health: Advancing Practice and Research (Issues in Clinical Child Psychology). NewYork: Springer, 2007. ISBN Handbook o.HAGGERTY, R., J., SHERROD, L. R., GARMEZY, N., RUTTER, M. Stress, Risk and Resilience in children and Adolescents Processes, Mechanisms and Interventions. New York: Cambridge University Press, 1996.

Požadavky

Studium literatury, aktivní účast na seminářích, vypracování úkolů dle požadavků vyučujícího.

Garant

PhDr. Jana Kvintová, Ph.D.