Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Substantive Criminal Law (KPT / ENCL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / ENCL - Introduction to Substantive Criminal Law, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Basic principles of the Czech Substantive Criminal Law.Applicability of Czech Criminal Code.Criminal act, body of a crime.Object, objective element.Subject of a body of a crime.Subjective element.Circumstances excluding illegality.Development stages of criminal activity.Criminal accomplicity.Punishments and protective measures.

Získané způsobilosti

Po úspěšném zakončení tohoto předmětu by studenti měli mít znalosti o základech trestní odpovědnosti a sankcionování dospělých i mladistvých pachatelů v rámci českého trestního práva. Studenti získají znalosti ohledně jednotlivých znaků trestného činu (objekt, objektivní stránka, subjekt, subjektivní stránka a protiprávnost), vývojových stadií trestné činnosti, jednotlivých druzích trestů a ochranných opatření, právní úpravy nejdůležitějších trestných činů a srovnání se zahraničním trestním právem.

Literatura

Ščerba, F. Substantive Criminal Law. PF UP, Olomouc. Jelínek, J. a kol. Trestní právo hmotné, Obecná část. Zvláštní část. 1. vydání. Leges, Praha, 2009. Jelínek, Jiří. Trestní zákoník a trestní řád s poznámkami a judikaturou: zákon o soudnictví ve věcech mládeže, zákon o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim, advokátní tarif. Leges: Praha, 2012. ISBN 978-80-87576-29-8.

Požadavky

Složení zkoušky je podmíněno úspěšným absolvováním písemného testu.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.