Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminologie (KPT / KRI-D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / KRI-D - Kriminologie, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Předmět, místo a úkoly kriminologie2. Metodologie a metody kriminologického zkoumání3. Historie kriminologie a vývoj základních kriminologických směrů4. Fenomenologie kriminality, etiologie kriminality5. Osobnost pachatelů a jejich typologie6. Viktimologie7. Kontrola a prevence kriminality8. Drogová kriminalita9. Kriminalita žen a kriminalita mládeže10. Násilná a mravnostní kriminalita11. Majetková a hospodářská kriminalita12. Organizovaná kriminalita

Získané způsobilosti

Doktorský studijní program

Literatura

Novotný, O., Zapletal, J. a kol. Kriminologie. ASPI Publishing, Praha, 2004. Holcr, K. Kriminologie, 1. vydání. Leges, Praha, 2009. Kuchta, J., Válková, H. a kol. Základy kriminologie a trestní politiky. Praha: Beck, 2005. ISBN 80-7179-813-4.Siegel, L., J. Criminology. 10th Edition. Belmont: Thompson Wadsworth, 2009. Adler, F., Laufer, W., Mueller, G., O., W. Criminology. 6th. Edition. McGraw Hill, New York, 2007.

Požadavky

Samostudium, publikační činnost v odborném tisku, konzultace s přednášejícím

Garant

prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc.