Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminologie (KPT / NKRIE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / NKRIE - Kriminologie, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Předmět, místo a úkoly kriminologie.Metodologie a metody kriminologického zkoumání.Historie kriminologie a vývoj základních kriminologických směrů.Fenomenologie kriminality, etiologie kriminality.Osobnost pachatelů a jejich typologie.Viktimologie.Kontrola a prevence kriminality.Drogová kriminalita.Kriminalita žen a kriminalita mládeže.Násilná a mravnostní kriminalita.Majetková a hospodářská kriminalita.Organizovaná kriminalita.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti o příčinách a podmínkách vzniku kriminality, o obětech a pachatelích trestných činů v různých oblastech společenského života.

Literatura

Novotný, O., Zapletal, J. a kol. Kriminologie. ASPI Publishing, Praha, 2004. Zapletal, J. a kol. Kriminologie. Díl II. - Zvláštní část. PA ČR, Praha, 2001. Vichlenda, M. Základy kriminologie. SPŠ MV, Holešov, 2005. Kuchta, J., Válková, H. a kol. Základy kriminologie a trestní politiky. Praha: Beck, 2005. ISBN 80-7179-813-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a předmět je ukončen kolokviem.

Garant

JUDr. Milan Vichlenda, Ph.D.