Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestněprávní klinika (KPT / NTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / NTK - Trestněprávní klinika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude probíhat v pravidelných seminářích (jednou za dva týdny po 90 minutách), ve kterých vyučující rozdělí studenty do menších skupin a následně jim v průběhu semestru přidělí konkrétní případ, který mají zpracovat. Studenti dostanou k dispozici anonymizovaný reálný trestní spis (respektive ty části spisu, které jsou zpřístupněny obhájci) včetně vyjádření obviněného k dané věci a provedou analýzu tohoto případu, jejímž výsledkem bude návrh obhajoby, kterou by uplatnili u hlavního líčení. Studenti budou rovněž vypracovávat příslušná podání od stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stihání, přes odpor proti trestnímu příkazu až po odvolání. Vybrané nejzajímavější kauzy budou studenty představeny v rámci simulovaného hlavního líčení, aby si studenti v co nejreálnějším prostředí (prostory rotundy) vyzkoušeli reálnou práci obhájce nebo státního zástupce v atmosféře soudní síně.

Získané způsobilosti

Vybrané nejzajímavější kauzy budou studenty představeny v rámci simulovaného hlavního líčení, aby si studenti v co nejreálnějším prostředí (prostory rotundy) vyzkoušeli reálnou práci obhájce nebo státního zástupce v atmosféře soudní síně.

Literatura

Jelínek, J. a kol. Rozhodnutí ve věcech trestních. 2. aktualizoavné a přepracované vydání. Leges, Praha, 2008. Jelínek, J. Trestní právo hmotné. Obecná část. Zvláštní část. 3. vydání. Leges, Praha, 2013. Jelínek, J. a kol. Trestní právo procesní. 3. vydání. Leges, Praha, 2012. Jelínek, J. a kol. Trestní zákoník a trestní řád, s poznámkami a judikaturou. 3. vydání. Leges, Praha, 2012.

Požadavky

Podmínkou pro zápis předmětu je úspěšné splnění předmětů Trestní právo 1 (NTR1), Trestní právo 2 a Trestní právo 3 (NTR3) včetně úspěšného složení souborné zkoušky. Podle počtu zájemců proběhne přihlášení do předmětu prostřednictvím portálu nebo na základě předem vyhlášeného výběrového řízení.

Garant

JUDr. Mgr. Zdeněk Kopečný