Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo 2 (KPT / NTR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / NTR2 - Trestní právo 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:Trestní odpovědnost a sankcionování mladistvých.Systém trestů, alternativní tresty, probace.Ukládání trestů.Trestné činy proti životu a zdraví.Trestné činy proti rodině a mládeži.Trestné činy proti svobodě a lidské důstojnosti - I.Trestné činy proti svobodě a lidské důstojnosti - IITrestné činy obecně nebezpečné.Trestné činy proti majetku.Trestné činy hrubě narušující občanské soužití.Trestné činy proti pořádku ve věcech veřejných.Hospodářské trestné činy.Témata seminářů:Vývojová stadia trestného činu.Trestná součinnost.Trestné činy proti životu a zdraví.Trestné činy proti svobodě a lidské důstojnosti.Trestné činy proti majetku.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné ke správnému trestněprávnímu posouzení jednotlivých trestných činů.

Literatura

Vokoun, R., Vanduchová, M., Nováková, J., Matula, J. Příklady a klauzurní práce z trestního práva hmotného a procesního. Karolinum, Praha, 2003. Jelínek, J. a kol. Trestní právo hmotné, Obecná část. Zvláštní část. 1. vydání. Leges, Praha, 2009. Jelínek, Jiří. Trestní zákoník a trestní řád s poznámkami a judikaturou: zákon o soudnictví ve věcech mládeže, zákon o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim, advokátní tarif. Leges: Praha, 2012. ISBN 978-80-87576-29-8.Jelínek, J. a kol. Praktikum z trestního práva. Klauzurní práce s řešením. 4. vydání. Leges, Praha, 2010.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a absolvování klauzurní práce z trestního práva hmotného.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

doc. JUDr. Alexander Nett, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc.JUDr. Mgr. Zdeněk Kopečnýdoc. JUDr. Alexander Nett, CSc.