Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní odpovědnost ve veřejné správě (KPT / TOVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / TOVS - Trestní odpovědnost ve veřejné správě, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Pojem trestního práva, základní zásady, prameny práva.2. Působnost trestního zákona. Pojem trestného činu. Znaky skutkové podstaty trestného činu.3. Vývojová stadia trestné činnosti. Trestná součinnost. Trestněprávní sankce.4. Trestní odpovědnost a ochrana úředních osob, korupční delikty.5. Trestné činy proti svobodě, trestné činy proti majetku, trestné činy hospodářské.6. Základní zásady trestního řízení, orgány trestního řízení, průběh trestního řízení.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti potřebné ke správnému vymezení a určení jednotlivých znaků trestného činu a k posouzení trestní odpovědnosti zejména v oblasti veřejné správy.

Literatura

Jelínek, J. a kol. Trestní právo hmotné, Obecná část. Zvláštní část. 1. vydání. Leges, Praha, 2009. Jelínek, Jiří. Trestní zákoník a trestní řád s poznámkami a judikaturou: zákon o soudnictví ve věcech mládeže, zákon o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim, advokátní tarif. Leges: Praha, 2012. ISBN 978-80-87576-29-8.Jelínek, J. a kol. Praktikum z trestního práva. Klauzurní práce s řešením. 4. vydání. Leges, Praha, 2010. Vokoun, R., Vanduchová, M., Nováková, J., Matula, J. Příklady a klauzurní práce z trestního práva hmotného a procesního. Karolinum, Praha, 2003.

Požadavky

Předmět je ukončen písemnou zkouškou.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupnění v e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.