Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo procesní 2 (KPT / TPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPT / TPP2 - Trestní právo procesní 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Stádia trestního řízení - přípravné řízení.Stádia trestního řízení - předběžné projednání obžaloby.Hlavní líčení.Rozhodnutí, právní moc a vykonatelnost.Náklady trestního řízení.Řádné opravné prostředky.Mimořádné opravné prostředky.Zvláštní způsoby řízení.Protokolace v trestním řízení.Vykonávací řízení.Amnestie a milost, právní styk s cizinou.Závěrečné opakování.

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti o průběhu trestního řízení, z důrazem na jednotlivé stadia trestního řízení. Zvlášť si studenti osvojí dovednosti z protokolace.

Literatura

Jelínek, J. a kol. Praktikum z trestního práva. Klauzurní práce s řešením. 4. vydání. Leges, Praha, 2010. Vokoun, R., Vanduchová, M., Nováková, J., Matula, J. Příklady a klauzurní práce z trestního práva hmotného a procesního. Karolinum, Praha, 2003. Jelínek, J. a kol. Trestní právo procesní. 1. vydání. Leges, Praha, 2010. Jelínek, J. a kol. Trestní zákon a trestní řád, 25. vydání. Linde, Praha, 2007.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytná účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře. Předmět je ukončen ústní zkouškou.

Garant

JUDr. Filip Ščerba, Ph.D.