Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika vlastivědy (KPV / DVLAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / DVLAK - Didaktika vlastivědy, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí předmětu vlastivěda v RVP ZV.Analýza učebnic, práce s učebnicí.Organizační formy ve vlastivědě.Vyučovací metody ve vlastivědě.Příprava učitele ve vlastivědném vyučování, didaktická analýza učiva.Plán a mapa jako základní vyučovací prostředek, využití dalších učebních pomůcek.Osobnost učitele ve vlastivědném vyučování.Prověřování a hodnocení, příprava úloh, sestavení pracovních listů, didaktická hra.Mikrovýstupy studentů na školách.Reflexe studentů, hodnocení.Závěrečný test.

Literatura

KANCÍR, J., MADZIKOVÁ, A. Didaktika vlastivedy. Prešov: UNIVERSUM, 2003. ISBN 80-89046-13-4.VAVRDOVÁ, A. Didaktika vlastivědy. Olomouc : UP, 2009. ISBN 978-80-244-2263-3.GRECMANOVÁ, H. a kol. Podporujeme aktivní myšlení a samostatné učení žáků. Olomouc: Hanex, 2000. ISBN 80-85783-28-2.FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha, 1997. ISBN 80-7178-120-7.

Požadavky

Zpracování seminární práce na téma region (s důrazem na zeměpisnou nebo dějepisnou problematiku).

Garant

Mgr. Alena Vavrdová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Vavrdová, Ph.D.