Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunik. kompetence dítěte předškol. věk (KPV / KDPVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / KDPVA - Komunik. kompetence dítěte předškol. věk, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tvorba a rozvoj dovedností budoucího učitele MŠ (Mgr.) rozvíjet a diagnostikovat komunikativní kompetence dítěte předškolního věku.2. Na základě pedagogické diagnostiky koncipovat záznamový arch o rozvoji komunikativních kompetencí dítěte předškolního věku.3. Z hlediska diagnostiky tvorba návrhu vhodných prostředků pro další rozvoj dítěte v oblasti komunikativních kompetencí.

Získané způsobilosti

Studenti budou vybaveni kompetencemi, které získají v návaznosti na obsah a cíle předmětu.

Literatura

MERTIN, V. (1995). Individuální vzdělávací program. Praha: Portál. MAREŠ, J., KŘIVOHLAVÝ, J. (1995). Komunikace ve škole. Brno. Šmelová, E. (2004). Mateřská škola: teorie a praxe. Olomouc: Univerzita Palackého. NELEŠOVSKÁ, A. (2005). Pedagogická komunikace v teorii a praxi. Praha: Grada. VÚP. (2004). Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha.

Požadavky

Zpracovat porfolio:1. Vývojové škály dítěte předškolního věku2. Navrhnout a ověřit diagnostický nástroj pro ověřování rozvoje komunikativních dovedností dítěte předškolního věku3. Zvládnout učivo předmětu

Garant

Mgr. Dominika Provázková Stolinská, Ph.D.doc. PhDr. Eva Šmelová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dominika Provázková Stolinská, Ph.D.doc. PhDr. Eva Šmelová, Ph.D.