Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická diagnostika (KPV / PEDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / PEDI - Pedagogická diagnostika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pedagogická diagnostika jako věda, její předmět, úkoly. Přehled oblastí pedagogické diagnostiky. Specifické rysy diagnostiky dítěte předškolního věku a mladšího školního věku.2. Přehled a rozbor metod pedagogické diagnostiky, jejich uplatnění v diagnostické činnosti učitelky MŠ.3. Specifické oblasti diagnostiky dítěte předškolního věku - diagnostika připravenosti pro školu, diagnostika předpokladů ke čtení a psaní.

Získané způsobilosti

Studenti se umí orientovat v problematice diagnostiky na preprimární škole

Literatura

KLENKOVÁ, J., KOLBÁBKOVÁ, E. Diagnostika předškoláka. Brno : MC nakladatelství, 2005. Metodické materiály pro tvorbu ŠVP. Praha : VÚP. ZELINKOVÁ, O. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program - nástroje pro prevenci, nápravu a integraci. Praha: Portál, 2001. SPÁČILOVÁ, H. Pedagogická diagnostika v primární škole 1. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2003. DITTRICH, P. Pedagogicko-psychologická diagnostika. Praha : H+H, 1992. ISBN 80-85467-69-0.ŠINDELAROVÁ, B. Předcházíme poruchám učení. Přel. V. Pokorná. Praha : Portál, 1996. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha : VÚP, 2004. MONATOVÁ, L. Speciálně pedagogická diagnostika z hlediska vývoje dětí. Brno : Paido, 2000. ISBN 80-85931-86-9.

Požadavky

Studenti odevzdají portfolio zaměřené na diagnostiku vybraného dítěte a diagnostiku skupiny dětí (např. se mohou zaměřit na diagnostiku připravenosti pro školu u dětí předškolního oddělení MŠ). Cílem je prokázat dovednost zpracovat, realizovat a vyhodnotit vybrané diagnostické metody.

Garant

PhDr. Jitka Petrová, Ph.D.