Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Primární ped. 4 (Školský management) (KPV / PŠMKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / PŠMKU - Primární ped. 4 (Školský management), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy obecného managementu, základní představy o řízení. Řízení školství, státní správa a samospráva ve školství. Zřizování a financování škol. Plánování ve školství. Organizační struktury ve školství. Vedení lidí. Kontrola ve školství a ve škole - vnější a vnitřní evaluace práce škol. Kultura a image školy.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni definovat základní pojmy a problémy obecného a školského managementu a aplikovat poznatky obecného managementu a školského managementu v řízení školy, a to zejména na tom druhu a typu školy, pro který se profesně připravují.

Literatura

OBST, O. Manažerské minimum pro učitele. Olomouc, 2006. ISBN 80-244-1359-0.Prášilová,M. Řízení základní školy. Olomouc, 2008. PRÁŠILOVÁ, M. Vybrané kapitoly ze školského managementu pro pedagogické pracovníky. Olomouc, 2006. ISBN 80-244-1415-4.

Požadavky

Aktivní práce a vytvoření předmětového portfolia.

Garant

doc. PhDr. Eva Šmelová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Eva Šmelová, Ph.D.