Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pobyt v přírodě (branná výchova) (KPV / TKPPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / TKPPM - Pobyt v přírodě (branná výchova), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Turistické a tábornické dovednosti, organizace forem turistiky dětí mladšího školního věku. Adaptační procesy na přírodní prostředí, bezpečnostní zřetele pobytu v letní i zimní přírodě. Turistické a orientační hry, pohybové hry v terénu. Humanitární činnost a předlékařská první pomoc. Řešení nenadálých situací přírodního i průmyslového charakteru, ochrana zdraví.

Získané způsobilosti

Získá základní dovednosti z oblasti turisticky a táboření a dovede je prakticky aplikovat. Dbá na ochranu přírodního prostředí. Adekvátní poznatky z branné výchovy budou směřovat k tomu, aby byl schopen řešit situace ohražení zdraví dětí z důvodů přírodní a průmyslové havarie. Dovede poskytnou předlékařskou pomoc jednoduchým zdravotnickým materiálem. Na komunikacích se pohybuje podle zásad BESIPu.

Literatura

FIN. (1994). Lexikon pro turisty a táborníky. Olomouc. Vosátka,M. (1985). Tábornická encyklopedie. Praha. Novák,V., Murdych,Z. (1988). Kartografie a topografie. Praha. Rogl, V. (1987). Nebojte se topografie. Praha. Dvořáček,J., Hrabovský,J. (1981). První pomoc. Praha, Avicentrum.

Požadavky

- dobrý zdravotní stav umožńující praktická cvičení v terénu- plavecká zůsobilost - plavec- praktická účast na cvičeních v přírodě- zhotovení profilu trasy - seminární práce

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.