Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KPV / WATL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / WATL - Atletika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktické aspekty rozvoje atletických dovedností a pohybových schopností. Metodické postupy rozvoje rychlostních, obratnostních, silových a vytrvalostních schopností, odrazových a kooridnačních dovedností dětí mladšího školního věku. Specifika činností atletického charakteru v přírodě, ochrana přírody. Atletické herní a soutěživé formy všeobecně rozvíjejícího charakteru. Technika a uzlové body techniky základních atletických disciplín vhodných pro děti mladšího školního věku.

Získané způsobilosti

Studennt je způsobilý aplikovat didaktické principy školní tělesné výchovy v atletických činnostech a zohledňovat individuální zvláštnosti dětí mladšího školního věku. Dovede realizovat vyučovací záměr použitím různých didaktických stylů, rozvíjí cíle TV na 1.- stupni ZŠ (psychomotorické, kognitivnía afektivní).

Literatura

Dovalil, J., Choutková,B. Abeceda treninku chlapců a děvčet. Praha, Olympia, 1988. Válková, H. Atletika je i hra. Olomouc, Hanex, 1992. Dostál,E. Didaktika školní atletiky. Praha, UK, 1983. Hondlík,J. a kol. Didaktika školní tělessné výchovy dětí mladšího školního věku. České Budějovice, JU, 1995.

Požadavky

- praktická účast na cvičeních- adekvátní zvládnutí základní úrovně techniky atletických činností (starty, běhy, skoky, hody).

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.Mgr. Šárka Šťastná