Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KPV / WATLM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / WATLM - Atletika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktické aspekty rozvoje atletických dovedností a pohybových schopností. Metodické postupy rozvoje rychlostních a obratnostních schopností, odrazových a koordinačních dovedností dětí mladšího školního věku. Specifika činností atletického charakteru v přírodě, ochrana přírody. Atletické herní a soutěživé formy všeobecně rozvíjejícího charakteru.Technika a uzlové body techniky disciplín v bězích, skocích, hodech volitelných od možností uplatní v TV na 1.st. ZŠ.

Literatura

DOVALIL, J., CHOUTKOVÁ, B. Abeceda tréninku chlapců a děvčat. Praha: Olympia, 1988. VÁLKOVÁ, H. Atletika je i hra. Olomouc: Hanex, 1992. CHOUTKOVÁ, B, FEJTEK, M. Atletika pro 5.-8. ročník základní školy. Praha: SPN, 1991. DOSTÁL, E. Didaktika školní atletiky. Praha: UK, 1983. HONDLÍK, J. a kol. Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku. České Budějovice: JČU, 1995. RYBA, J. Vybrané kapitoly z didaktiky tělesné výchovy v Obecné škole. Hradec Králové: Gaudeamus, 1996.

Požadavky

- praktická účast na cvičeních- adekvátní zvládnutí techniky základních atletických činností (starty, běhy, skoky, hody)

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.