Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika pohybových her (KPV / WDPOH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / WDPOH - Didaktika pohybových her, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie hry a základní klasifikace z pohledu potřeb školní TV, didaktika pohybových her ve školní TV, výběr pohybových her do různých částí vyučovací hodiny - epizody. Specifika výběru námětů a vedení pohybových her dětí mladšího školního věku. Příprava a vedení kreativně kooperačních aktivit. Aplikace rozdílů nácviku pohybových her a hraní. Uplatnění pohybových her jako prostředku rozvoje pohybových dovedností a schopností v kontextu se vzdělávacími programy - ŠVP.

Literatura

KARÁSKOVÁ, V. Pohybová čítanka. Olomouc: Hanex, 1995. DALIBOR, Z. Pohybové hry. Praha: SPN, 1989. MAZAL, F. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2001. MAZAL, F., CHLOPKOVÁ, J. Pohybové pohádky předškoláků. Olomouc: Hanex, 1994. BLAHOUTKOVÁ, M., KOUBOVÁ, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno: MU, 1995. SMITKOVÁ, Z. Špalíček zhudebněných říkadel a cvičení pro malé děti. Praha: Olympia, 1992. ZAPLETAL, M. Velká encyklopedie her. Praha, 1995. ZAPLETAL, M. et al. Zlatý fond her. Praha: Mladá fronta, 1990. FOSTEROVÁ, E.R. a kol. 85 her pro zlepšení kondice dětí. Praha: Portál, 1997.

Požadavky

- aktivní účast ve výuce- úspěšný praktický pedagogický minivýstup dle písemné přípravy

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.