Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika (KPV / WSPGM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / WSPGM - Sportovní gymnastika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezentace didaktických stylů v TV dětí mladšího školního věku v gymnastických činnostech. Všestranně rozvíjející cvičení v akrobatická, s náčiním a na nářadí. Správné držení těla - cvičení protahovací a kompenzační, koordinace svalového napětí a uvolnění. Relaxační cvičení. Odborná tělocvičná terminologie v gymnastice využitelná v TV na 1.st. ZŠ.

Získané způsobilosti

Student získává základní poznatky o sportovní gymnastice a dovede tyto poznatky aplikovat prostřednictvím didaktických stylů a rejstříku gymnastických aktivit.

Literatura

HONDLÍK, J. a kol. Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku. České Budějovice: JČU, 1995. SVOTOŃ, V. Gymnastika metodicky a hrou. Olomouc: Hanex, 1994. SVATOŃ, V., ZÁMOSTNÁ, A. Gymnastika-metodické listy cvičení v akrobacii a na nářadí. Olomouc: Hanex, 1995. MUŽÍK, V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc: Hanex, 1995. Miklánková, L. Tělesná výchova pro 1.stupeň škol (základní gymnastika). Olomouc, 2009. Dostálová, I., Miklánková, L. Protahování a posilování pro zdraví. Olomouc, 2005. DOSTÁLOVÁ, I., ALÁČOVÁ, P.G. Vyšetřování pohybového aparátu. Olomouc: Hanex, 2006. KOS, B. Zábavná cvičení. Praha : Olympia, 1992.

Požadavky

- praktická účast ve cvičení- zvládnutí techniky základních cvičebních tvarů v akrobacii a cvičení s náčiním,- zvládnutí techniky cvičení na nářadí

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.