Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika (KPV / WSPGY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / WSPGY - Sportovní gymnastika, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie: prezentace didaktických stylů. odborná terminologie v gymnastice využitelná na 1. stupni ZŠ, základy záchrany a dopomoci v gymnastice.Praxe: všestranně rozvíjející cvičení akrobatická, s náčiním a na nářadí. Rejstřík cvičení relaxačních, protahovacích, kompenzačních.

Získané způsobilosti

Student získá kompetence k tvořivému přístupu rozvoje základní gymnastiky v kontextu ŠVP. Dovede aplikovat didaktické styly v hodinách a epizodách sportovní gymnastiky dětí mladšího školního věku.Má předpoklady k rozhodování o aktivních i pasivních formách záchrany a dopomoci.

Literatura

Svatoň,V. Gymnastika metodicky a hrou. Olomouc, Hanex, 1994. Miklánková,L. Tělesná výchova pro 1. st. škol (základní gymnastika). Olomouc, 2009. Svatoň,V., Zámostná,A. Gymnastika - metodické listy cvičení v akrobacii a na nářadí. Olomouc, Hanex, 1995. Hondlík,J. a kol. Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku. České Budějovice, JU, 1995. Mužík,L., Krejčí,M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc, Hanex, 1995. Kos,B. Zábavná cvičení. Praha, Olympia, 1992.

Požadavky

- analýza výkonů studenta- seminární práce - terminologie v gymnastice

Garant

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Miklánková, Ph.D.